Vleugel in de Oostpoort die wordt bespeeld.

Geloven anno nu

Geloven in God, een vast vertrouwen dat iemand voor je zorgt en je niet alleen bent in deze wereld. Als kerk zijn wij ervan overtuigd dat dit ook jouw leven rijker maakt. Daarom bieden wij jou een plek om samen met anderen God (beter) te leren kennen. En om samen uit te zoeken wat het voor jou betekent om in God te geloven. Kom je ook langs?


Alpha Cursus

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

In Gouda organiseren we de Alphacursus met meerdere kerken gezamenlijk. Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten en een weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt, zowel theoretisch als praktisch.

Elke Alpha-bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd. Het moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Samen met het team en met de andere deelnemers ga je op avontuur. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Graag tot ziens!

Robert Bakker, rrn.bakker@outlook.com of 06-16821071
www.alpha-cursus.nl
https://www.facebook.com/alphacursusgouda

Een groep mensen is samen aan het eten bij een avond van de Alpha Cursus

Kerk zijn voor de buurt en de stad

Als kerk willen we graag van betekenis zijn voor de buurt om ons heen en voor de stad Gouda. We denken graag met je mee in je zoektocht naar geloven anno nu. Om dit uit te zoeken heb je anderen nodig. Want, we geloven dat een leven met Jezus niet alleen ons maar ook jou leven rijker maakt. Loop gerust eens binnen op een zondagochtend bij een van onze samenkomsten. Er zijn altijd mensen aanwezig die graag jouw vragen beantwoorden en je verder wegwijs willen maken. Naast onze samenkomsten zijn er ook nog tal van activiteiten waar je ons kunt ontmoeten. Laat je inspireren en kom langs:

Onze kerkdiensten in De Oostpoort beginnen elke zondagmorgen om 9 uur en 11 uur. In de zomervakantie is er een paar weken om 10 uur een kerkdienst in plaats van 9 uur en 11 uur. Van harte welkom in onze kerkdienst of één van onderstaande activiteiten:

Werk in en voor de wijk, zoals Koffie met een Glimlach.

Hoop en vriendschap voor vluchtelingen, door taaloefengroepen, maatjesprojecten etc. Dit gaat vaak vanuit of in samenwerking met de diaconie.

Kennismaking met de Bijbel, geloof en kerk. Bijvoorbeeld de Er is Hoop werkgroep (staat regelmatig met een bus in het centrum van Gouda) en de Alphacursus Gouda.

Initiatieven in het kader van duurzaamheid en natuurherstel zijn o.a. A Rocha en Groene Kerk.

Projecten in de stad zoals het Kerstwandeltheater, Winterfair, Paasontbijt, Loveweek, Vakantiebijbelweek voor kinderen.

Contactpersoon: Lieneke Visser, lieneke.visser@pkngouda.nl

Close up foto van een gitarist