Een kind loopt de trap op in de kerkzaal

Lid worden?

Is het nodig om lid te worden van de Oostpoort om deel te nemen? Neemt iemand daarna contact met mij op? Moet ik betalen? Kan ik deelnemen zonder mij in te schrijven? Zomaar wat vragen die je kunt hebben over je (toekomstige) lidmaatschap van de Oostpoort.

We vinden het fijn als jij (jullie) deel wordt van onze gemeente. Je mag altijd deelnemen aan de kerkdiensten en andere activiteiten zonder dat je lid bent. Als je je thuis voelt in de Oostpoort gemeente, is het fijn als je lid wordt en ingeschreven bent. Je komt dan in het ledensysteem van de PKN Gouda. Je kunt je altijd weer uitschrijven of overschrijven naar een andere wijkgemeente.

Wil jij graag lid worden van de Oostpoortgemeente? Schrijf je dan in via het kerkelijk bureau.

Dat gaat het snelste via de e-mail: kerkelijkbureau@pkngouda.nl. Je wordt ingeschreven als lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De PKN in Gouda heeft meerdere wijkgemeentes. Geef daarom bij de inschrijving aan bij ‘voorkeursgemeente’ dat je mee gaat leven bij De Oostpoort. 

Het kerkelijk bureau heeft verder een aantal gegevens van je (jullie) nodig:
– de volledige (doop)namen,
– het adres,
– de geboortedatum, huwelijksdatum, etc,
– eventuele kopie├źn van doop- of belijdenisbewijzen,
– een telefoonnummer en e-mailadres
– dat je bij de Oostpoort wilt worden ingeschreven

Naast de wekelijkse collecten, krijg je jaarlijks in januari een uitnodiging om financieel bij te dragen via de Actie Kerkbalans.

Meerdere keren per jaar worden er in de Oostpoort bijeenkomsten georganiseerd voor nieuw-ingekomenen. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met gemeenteleden. Aankondigingen voor deze avonden staan in de Oostpoort-app.